DSCF0047_edited.jpg

Hij is een 'omni' selfmade man, zijn rusteloze verbeelding en energie maakt dat Nitra constant behoefte heeft aan uitdagingen in het leven.  Naast zijn kunstenaarschap is hij eveneens designer door zijn eigen kledinglijn te ontwerpen 'Nitra Art Design', alles is mogelijk in het leven wat ook zijn levensmotto is. Nitra haalt alles uit het leven, van straatartiest tot zelfstandige galerist en kunstenaar te #Knokke.  

 

Zijn eerste expositie startte in zijn geboorteland Rwanda Kigali (2016), 2 jaar later volgde een volgende expositie ' 'Feria del Caballo Español', kort daarna mocht hij tentoonstellen in het Brugse Belfort, maar waar hij echt een doorbraak maakte als kunstenaar was na een expositie in Monaco eind 2018 in het Fairmont hotel.

2022-05-13_ASM_Klein_Wit-Logo-027-scaled.jpg

Nitra

Nitra werd geboren op 27 november 1985 in Rwanda, hij verhuisde naar België als jongetje van 9 jaar.  Het opgroeien tussen 2 culturen kan Nitra fantastisch verbinden enerzijds zijn liefde voor de prachtige dieren van zijn geboorteland & de moderne architectuur van het westen. 

 

In zijn abstracte werken verbindt hij bijvoorbeeld de prachtige kleurrijke vlinders van Afrika met het architecturale van het westen. Alles past perfect bijeen met technieken van 'levende schilderijen' die veranderen door temperatuursverandering... je moet er maar opkomen.  Je voelt de aantrekking van de kleurenkracht, iets hypnotiserend en geeft je een gelukzalig gevoel.  Saai staat absoluut niet in Nitra zijn levensboek.  

kunstgalerij

Shoe Art mafia

Nitra ging op 'tournee' van Lyon, Luxemburg, tot het HIM hotel te Montreux (Zwitserland), daar ontstond een verrassende samenwerking met het 'Swiss Education Group' waar hij zijn befaamde Freddie Mercury schilderij mocht tentoonstellen in het wereldbekende 'Freddie Mercury building'.  Tot op de dag van vandaag kan het kunstwerk daar ter plaatse bewonderd worden.  

 

Zijn werken zijn over diverse werelddelen verspreid van Colombia, Verenigde staten, Australië, Europa... noem maar op, reeds veel bekende (Tom Boonen, Véronique De Cock, ...) en minder bekende gezichten mogen zich eigenaar prijzen van zijn werken.  In 2020 begon Nitra te exposeren in Knokke, in deze tijden lukt het hem toch actief te blijven en zoals het leven vooruit gaat en nooit stilstaat, dat doet Nitra ook. 

 

 

Een samenwerking met het Champagnemerk & eigenaar 'Philippe Rouyer' uit Fleury La Rivière opent een nog andere wereld, verzamelaars van Champagnecapsules her en der komen eveneens naar Knokke, wie kan 1 van de capsules bemachtigen van de nieuwe 'Editon Knokke' Champagne, een capsule met het logo in reliëf, nu al score van 15! 

 

 

DSCF0208.jpg

Sinds 1 september 2021 is het allemaal officieel, level-up, nu exposeert hij niet enkel in de Lippenslaan 229 maar werd de galerij omgedoopt tot 'Nitra Art Gallery'.  Dit werd gevierd met een glaasje Champagne van Philippe Rouyer uit Fleury la Rivière waar Nitra al een tijdje mee samenwerkt.

Zoals de burgemeester van #Knokke, Piet De Groote,  wist te vertellen bij de officiële opening op 25/9/2021 ... 

 

"Ik waan mij in een galerij te New York, kleurrijk en bruisend, proficiat!"

Sud'info

Persartikelen

Nitra Art Shoe Mafia Ambiorix
WhatsApp Image 2022-05-16 at 17.38.23.jpeg
DSCF0047_edited.jpg

Nitra: "Dreams can come true... only if you believe in them"