seánmccann-artiesten-nitraartgallery.jpg

Als artiest is hij steeds op zoek naar vernieuwende ingrepen en past deze toe in zijn beeldhouwkunst. Zijn werk evolueerde van massieve stukken naar zeer fragile werken om vervolgens samen te vloeien met veel kleur. Nu bevindt hij zich in een fase waar kleur een prominente rol inneemt in zijn creaties. Carrara marmer blijft zijn grootste medium en met elk nieuw werk ontstaat er een intieme interactie tussen het object en zijn createur. Dit door de zoektocht en de tijd die hij moet afleggen om de nieuwe lijnen van het werk te bepalen. Als vorm van signatuur maar ook als dankbaarheid schenkt hij zijn werken vaak een vingerhoedje die in de verhalen van “Peter Pan” symbool staan voor een kus. Deze zitten achteraan het werk verstopt en herbergen het lievelingskleur van de kunstenaar.

245242865_10158118089585064_9172934053962512243_n.jpg

Mc Cann

Mc Cann is een Brugse hedendaagse kunstenaar, ontwerper en beeldhouwer met Ierse roots. In 2008 studeerde hij af als interieurvormgever aan Sint-Lucas Gent. Gevoed door zijn interesse in grafmonumenten en passie voor kunst heeft hij zich toegespitst op de leer van ambachtelijke natuursteenbewerking en beeldhouwen.

kunstgalerij

kunstgalerijknokke-artiesten-kunst.jpg

Vertrekkend van een stenen tablet wordt deze gebruikt als werkvlak om de kleurrijke massa’s een platform te geven. Elke stenen canvas is uniek en vertelt aan de hand van zijn kleur en tekening zijn herkomst. Dit als knipoog naar de klassieke kunsten die een draagvlak zijn voor de hedendaagse kleurenmassa die er op komt. De perfecte harmonie die alle interieurs kan samen doen brengen.

 

Porsche/auto:

Vervaardigd uit het mooiste materiaal die onze aarde te bieden heeft, Carrara Marmer! Mc Cann kan elke auto voor u maken en dit op de grootte die u wenst. Uw droomwagen vereeuwigen in steen. 

Wilt u een speciaal aandenken aan een overleden dierbare? Mc Cann verwerkt de assen in een van zijn kunstwerken.